Українські пенсіонери можуть отримати допомогу від ООН: як це зробити

Пріоритетом є вразливі групи людей – самотні батьки, люди з інвалідністю, малозабезпечені українці
Українські пенсіонери можуть отримати допомогу від ООН: як це зробити
Пенсіонер отримує пенсію (Фото: UA.NEWS)
23 Липня 2022, 08:16
читать на русском

В Україні пенсіонери можуть одержати додаткову грошову допомогу від ООН та інших міжнародних організацій.

Про це повідомили у Мінсоцполітики України.

За даними Мінсоцсополітики, грошову допомогу на сьогодні мають отримати майже 65 тисяч людей похилого віку, які подали заяви через соціальну платформу єДопомога.

Разом з тим можна оформити заявку на фінансову допомогу міжнародних організацій. Люди можуть це зробити самостійно онлайн. Для цього потрібно зайти на платформу єДопомога. Там потрібно натиснути "Виплати від міжнародних організацій", а потім "Заповнити заявку на допомогу". У заявці просять вказати реквізити рахунку у форматі IBAN. Тож краще заздалегідь їх дізнатися.

Спочатку дані заявника перевіряють представники Мінсоцполітики за допомогою баз даних та реєстрів. Це позбавляє шахраїв можливості скористатися програмою. Але саме рішення щодо надання допомоги відповідної категорії населення та сум виплат приймають міжнародні організації.

У Мінсоцполітики повідомляють, що пріоритетом є уразливі групи людей. Серед них – люди з інвалідністю, пенсіонери, самотні батьки, які самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім'ї.

Протягом трьох місяців пенсіонери, заявку яких прийняли в ООН, отримуватимуть допомогу у розмірі 2220 гривень.Тобто лише за три місяці людина отримає 6 660 гривень. Гроші приходять на рахунок, реквізити якого ви вкажете у заявці.

Нагадаємо, сім'ям з дітьми з Донецької, Запорізької та Херсонської областей, які постраждали від війни, допоможуть грошима, або продуктами від фонду "Щаслива дитина".

1