Українські перевізники завтра почнуть акцію протесту у відповідь на дії польських фермерів

Акцію протесту планують почати 15 лютого на пункті пропуску "Ягодин - Дорогуськ"
Головне
Українські перевізники завтра почнуть акцію протесту у відповідь на дії польських фермерів
14 Лютого 2024, 20:54
читать на русском

Українські автоперевізники оголосили про намір провести акцію протесту у відповідь на страйк польських фермерів, які блокують кордон з Україною.

Про це заявив керівник ГО "Перевізники західного регіону" Віталій Коценко, повідомляє "Суспільне".

Акцію протесту планують почати 15 лютого на пункті пропуску "Ягодин - Дорогуськ". Це блокування є відповіддю на дії польських фермерів, які блокують рух вантажівок українсько-польським кордоном.

За словами Коценка, на територію України не будуть пропускати польських перевізників. Однак перевізники обіцяють не блокувати рух автобусів.

"Вони будуть тут з нами стояти на своїх машинах, поки наші українські перевізники з їхнього боку не почнуть їхати. Адже вони в годину пропускають одне авто, і то не українського, а польського водія", - додав він.

Керівник громадської організації додав, що тривалість протестів українських перевізників залежатиме від ситуації з польського боку кордону.

Нагадаємо, польські фермери оголошували про намір здійснити новий страйк на кордоні з Україною ще 3 лютого, аби висловити своє незадоволення рішенням Європейської комісії щодо України. Про це інформується на сайті профспілки фермерів “Солідарність”.

“Наше терпіння скінчилося. Позиція Брюсселя в останній день січня 2024 року неприйнятна для всієї нашої аграрної спільноти”, – йдеться у заяві.

Фермери стверджують, що бездіяльність польської влади та заяви про співпрацю з Європейською комісією, яка прийняла рішення про імпорт товарів з України, “не залишають нам іншого вибору, крім як оголосити загальний страйк”.

Польські протестувальники анонсували страйки на всіх прикордонних пунктах між Польщею та Україною і загрожують блокуванням доріг та автомагістралей по всій країні. Проте зараз йдеться про один КПП.

Страйк фермерів розпочався о 10:00 9 лютого і триватиме до 10 березня.