Українські полярники проведуть онлайн-екскурсію станцією "Академік Вернадський"

6 лютого станція відзначатиме свій 26-й день народження
Українські полярники проведуть онлайн-екскурсію станцією "Академік Вернадський"
Українська полярна станція “Академік Вернадський” (Фото: Фейсбук)
5 Лютого 2022, 13:29
читать на русском

Учасники Української антарктичної експедиції сьогодні, 5 лютого, о 17:00 проведуть онлайн-екскурсію станцією "Академік Вернадський".

Про це повідомив в Інстаграмі Національний антарктичний науковий центр

6 лютого "Академік Вернадський" відзначатиме свій 26-й день народження, адже саме цього дня 1996 року ми отримали станцію від Великої Британії. Напередодні цієї дати ми хочемо зробити подарунок нашим підписникам і вийти в прямий ефір з Антарктики, - ідеться в повідомленні.

Полярники планують розповісти про життя та роботу на станції, а також показати метеомайданчик, основні приміщення, офіси та легендарний бар "Фарадей".

Також сподіваємося, що ви зможете почути "віслючкові" привіти від головних наших сусідів - субантарктичних пінгвінів, - сказано в повідомленні.

Екскурсія відбудеться на сторінці НАНЦ в Інстаграмі, а проведе її сисадмін 26-ї Української антарктичної експедиції Ярослав Дозоров.

Як відомо, "Академік Вернадський" (до 1996 року - "Фарадей") - єдина українська антарктична станція. Розташована на мисі Марина, острова Галіндез, за 7 км від західного узбережжя Антарктичного півострова.

Читайте також

1