Українські школярі зможуть вивчати низку предметів онлайн рідною мовою - МОН

Проєкт "Залишаємось з Україною" розпочинає реєстрацію на онлайн-заняття для школярів 5-11 класів, які наступний навчальний рік планують перебувати за кордоном
Українські школярі зможуть вивчати низку предметів онлайн рідною мовою - МОН
Канікули, дистанційне навчання, школярка (фото: pexels)
30 Серпня 2023, 12:26

У зв'язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну багато українських школярів були змушені виїхати за кордон. Однак незалежно від місцезнаходження діти все ж можуть вивчати українські предмети в онлайн форматі.

Про це повідомляє  Telegram-канал Міністерства освіти й науки України.

Проєкт "Залишаємось з Україною" розпочинає реєстрацію на онлайн-заняття для школярів 5-11 класів, які наступний навчальний рік планують перебувати за кордоном. Мета проєкту - зберегти зв'язок дітей з Україною та її системою освіти. За минулий навчальний рік заняття вже охопили приблизно 1 320 дітей у понад 20 країнах.

На курсі учні зможуть безоплатно вивчати:

  • українську мову;
  • українську літературу;
  • історію України.

"Цих предметів немає у закордонних школах, але вони є надзвичайно важливими для українських школярів. Щоб не забувати рідну мову, усвідомлювати себе частиною українського суспільства, розвивати світогляд", - пояснили в міністерстві.

Заняття на курсі відбуваються так, щоб учням їх було зручно поєднувати з навчанням у школі за кордоном: увечері в будні або вихідні. Діти отримують незначну кількість домашніх завдань та зворотний зв'язок від учителя.

Щоб долучитися до курсу, зареєструйте дитину за посиланням.

Раніше у Міністерстві освіти і науки України пояснили, як зарахувати дітей до українських шкіл після вимушеного виїзду за кордон.

Читайте також

1