Українські шлюбні шахраї ошукали британця на чверть мільйона доларів

Британець не може повернути свої гроші вже майже 5 років
Українські шлюбні шахраї ошукали британця на чверть мільйона доларів
Джеймс та Ірина (Фото: соцмережі)
23 Червня 2021, 15:10
читать на русском

Британське BBC, опублікувало великий матеріал про шлюбне шахрайство в Україні на основі історії британця Джеймса, у якого в Одесі виманили понад 200 тисяч доларів прикриваючись одруженням з українкою.

Матеріал опублікований на сайті BBC News.

Журналісти розповіли історію, яка в 2015 році трапилася з 52-річним британцем. Джеймс приїхав до Одеси волонтером. Там він познайомився з 32-річною донеччанкою Іриною. Вони спілкувалися пів року. Жінка не знала англійську, тому британець платив перекладачеві Юлії по 150 доларів за день.

Ірина стверджувала, що вона "не вірить в секс до весілля", тому Джеймс зробив дівчині пропозицію, а сам переїхав до Одеси, бо перевезти Ірину до Великої Британії було бюрократично складно.

Джеймс та Ірина (Фото: соцмережі)

У 2017 році чоловік продав свій будинок, а отримані 200 тисяч доларів йому потрібно було перевести в Україну. Ірина запропонувала скинути гроші на рахунок компанії нібито її родички організатора весіль Христини, щоб спростити процедуру. А коли гроші надійшли на рахунок, Ірина сказала, що, щоб отримати їх, Джеймс повинен оформити з Христиною фіктивний шлюб, який нібито можна буде швидко розірвати.

Весілля ж самої Ірини і Джеймса мало відбутися за кілька днів. Ірина погрожувала скасувати його, якщо Джеймс не погодиться на її план, не отримає гроші і не купить квартиру, в якій вони будуть жити. Чоловік погодився на фейковий розпис.

Після цього він купив квартиру. Купівлею займалися Ірина та Христина, дівчата заявили, що на нерухомість пішли всі 200 тисяч, однак виявилося, що реальна вартість квартири - 60 тисяч доларів.

Весілля з Іриною вирішили провести як заплановано, а розписатися пізніше - після розлучення з Христиною. На урочистість, за словами британця, прийшли фіктивні гості, підставною виявилася навіть мати нареченої. Вона ж пригощала його напоями, після чого Джеймс потрапив до лікарні. навіть тоді він не зрозумів, що став жертвою обману. Англієць оплатив нібито лікування своєї нареченої після весілля ще на 12 тисяч доларів.

"Організаторка весіль" Христина (Фото: соцмережі)

Відкрити очі на шахрайство англійцю допоміг українець, який розповів про реальні ціни в країні.

Джеймс звернувся до поліції, але там на заяву, що у нього фактично вкрали 250 тисяч доларів, не відреагували. Тому довелося звернутися до приватного детектива.

Британець досі не зміг повернути свої гроші - йому залишилася тільки квартира, єдиним власником якої після визнання шлюбу фіктивним його все ж визнали. Виявилося також, що Ірина насправді була одружена, заміжня була також Христина, а "мати" Ірини виявилася мамою перекладачки Юлії.

Читайте також