Українські туристи не можуть виїхати з Непалу: що відбувається

Половина з них перебуває в горах
Українські туристи не можуть виїхати з Непалу: що відбувається
Гімалаї фото: pinterest
11 Травня 2021, 14:26
читать на русском

В Непалі перебуває 80 українських туристів, які приїхали покоряти вершини Гімалаї, але через коронавірус не можуть покинути країну. Більшість із них досі перебуває в горах.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко в коментарі "Радіо Свобода".

Більшість із них нині залишається в горах. З усіма громадянами встановлено зв’язок безпосередньо або через представників туристичних компаній, які організовували відповідні тури. Створено окрему групу в соціальних мережах для оперативної комунікації, – зазначив він.

Також в МЗС підкреслюють, що вони не отримували звернень громадян щодо наявності проблем з житлом чи харчуванням до української дипустанови.

Нагадаємо, що непальський уряд від 3 травня призупинив внутрішнє авіасполучення, а 6 травня – міжнародне. Це пов'язано зі спалахом пандемії в сусідній Індії, яка потерпає від коронавірусу.  Українські авіаперевізники не мають ліцензій на здійснення польотів до Непалу через високогірну місцевість.

Крім цього, українське посольство офіційно звернулося до непальської влади з проханням надати нашим громадянам сприяння у якнайшвидшому поверненні до України та разом з почесним консулом в Непалі тримають цю справу на контролі.

Дві українки Ірина Кишакевич та Ольга Болдарієва, які у складі групи українських туристів здійснювали сходження на пік Мера у Гімалаях і застрягли на третій день після сходження на висоті 5 тисяч метрів у зв’язку з локдауном у Непалі, 6 травня через Facebook попросили евакуювати з Непалу чотирьох українських туристів. А 7 травня  їх доправили вертольотом у Катманду.

Читайте також

1