Українські вчені очікують зниження захворюваності COVID-19

Показник летальності демонструє стійку динаміку
Українські вчені очікують зниження захворюваності COVID-19
Вчені, коронавірус (фото: pexels)
19 Січня 2021, 13:59
читать на русском

Національна академія наук України спрогнозувала, що протягом наступного тижня в країні очікується зниження захворюваності коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба НАН.

За словами українських вчених, зростання захворюваності, випадків одужання і летальності, який зафіксував за минулий тиждень, не свідчить про погіршення епідеміологічної ситуації. Це є результатом доопрацювання матеріалів у період свят.

Аналіз кількості позитивних тестів також свідчить, що сталося, швидше, уповільнення загасання, ніж збільшення кількості нових випадків, - повідомили в НАН.

Читайте також

Показник летальності залишається в діапазоні 1,5-2% і демонструє стійку динаміку.

Виходячи з аналізу даних, протягом наступного тижня можна очікувати повернення надходження даних в "нормальному" режимі, і повернення до тенденції повільного згасання, чому також сприятиме початок дії нових карантинних обмежень, які були впроваджені після 8-го січня, - додали вчені.

Нагадаємо, що 15 січня уряд України заявив, що не продовжуватиме локдаун в країні після 24 січня, проте будуть діяти карантинні правила "помаранчевої" зони. Очікується збільшення захворюваності COVID-19.

З 25 січня Україна повинна повернутися до адаптивного карантину. На всій території країни, швидше за все, будуть діяти карантинні правила "помаранчевої" зони.

1