Українські війська зайшли до Херсона - ГУР (відео)

Окупантів, які залишилися у місті, закликають здатися в полон
Головне
Українські війська зайшли до Херсона - ГУР (відео)
11 Листопада 2022, 16:33
читать на русском

Збройні сили України зайшли в Херсон. Шляхи відступу російських окупантів перебувають під вогневим контролем української армії.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Тих рашистів, хто не встиг втекти, закликають здаватися в полон. Зазначається, що кожен рашист, який чинитиме опір, буде знищений.

Російські військовослужбовці! Як і очікувалося, після відступу основного угруповання військ російської армії від українського Херсона, ваше командування кинуло вам. Ваші командири закликають вас одягнути цивільний одяг і спробувати самостійно втекти з Херсона. Очевидно, ви не можете цього робити", – йдеться в повідомленні.

Розвідка зазначає, що у разі добровільної здачі в полон Україна гарантує окупантам життя та безпеку. Здаватися в полон безпечно після попереднього обговорення умов капітуляції з уповноваженими представниками українського командування зателефонувавши на гарячу лінію Державного проєкту України "Хочу жити": +38 066 580 34 98; +38 093 119 29 84 (цілодобово) або скористатися чат-ботом https://t.me/spasisebyabot.

"Якщо ви не маєте можливості зв'язатися з проєктом «Хочу жити», дотримуйтесь наступного алгоритму, – додають у розвідці. - Розблокуйте магазин і повісьте зброю на ліве плече стволом вниз, підніміть руки з білим прапором (підходить будь-яка біла тканина), крикніть "Я здаюся!", підійдіть до українських військових і виконайте всі їхні вимоги".

Як здатися у складі групи чи підрозділу:

  • складіть всю зброю, станьте перед військовою технікою, відправте переговорника (офіцера або старшого в званні) – він повинен бути без зброї та мати білий прапор;
  • якщо ви громадянин України з окупованих територій і вас насильно "кличуть" і змушують воювати на боці РФ, повідомте про це українських військових.

Тим часом усі соцмережі публікують фото і відео звільненого Херсона та довколишніх сіл і містечок на правому березі Дніпра. Херсонці виходять на вулиці, зустрічають українських вояків, дякують їм та несуть їжу.

Читайте також

1