Українські військові провели навчання на кордоні з Кримом

Воїни-артилеристи відпрацювали кілька десятків навчально-бойових вправ
Українські військові провели навчання на кордоні з Кримом
Військові навчання Фото: Командування об’єднаних сил ЗС України
24 Березня 2021, 15:21
читать на русском

Українські військовослужбовці провели навчання на кордоні з тимчасово окупованим Росією Кримом, під час яких "запобігли" спробі проведення повітряної розвідки.

Як повідомила пресслужба командування Об'єднаних сил ЗСУ у Фейсбуці, за задумом комплексного навчання, чергові розрахунки протиповітряних сил виявили зліт із території противника безпілотних літальних апаратів і передали координати цілей на командний пункт угруповання військ.

З метою придушення подальших спроб противника щодо ведення розвідки задля знищення пунктів його дислокації до навчань залучився підрозділ реактивних систем залпового вогню "Смерч", – розповів командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Читайте також

Під час навчань артилеристи відпрацювали кілька десятків навчально-бойових вправ: здійснили марш, вдосконалили взаємодію з підрозділами артилерійської розвідки, обладнали позиції для пускових установок.

Військовослужбовці зенітно-ракетного дивізіону провели моніторинг повітряної обстановки для розпізнавання повітряних об'єктів супротивника.


Росія окупувала Крим після так званого референдуму. який провела під наглядом "зелених чоловічків" зі зброєю у березні 2014 року.

Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим.