Українські військові успішно відбили всі спроби наступу окупантів у Донецькій області

ЗСУ утримують визначені рубежі та не допускають просування ворога
Українські військові успішно відбили всі спроби наступу окупантів у Донецькій області
ЗСУ, війна в Україні / Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
6 Вересня 2022, 08:40
читать на русском

Українські захисники успішно відбили всі спроби наступу російських окупантів у Донецькій області. Зокрема районі Соледара, Зайцевого, шахти Бутівка та Спартака.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України у Facebook.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках противник, застосовуючи наявні засоби вогневого ураження, продовжував обстріли військової та цивільної інфраструктури, а саме:

  • На Сіверському напрямку обстрілів зазнали райони населених пунктів Хрінівка Чернігівської області та Нова Гута, Сопич і Миропілля Сумської області.
  • На Харківському напрямку - Уди, Соснівка, Світличне, Золочів, Прудянка, Великі Проходи, Нове, Питомник, Руська Лозова, Руські Тишки, Петрівка, Костянтинівка, Пришиб, Гусарівка та Чепіль;
  • На Слов’янському напрямку - Вірнопілля, Бражківка, Рідне, Долина, Краснопілля, Дмитрівка, Богородичне, Донецьке і Слов’янськ;
  • На Краматорському напрямку - Крива Лука, Сіверськ, Верхньокам’янське, Івано-Дар’ївка та Спірне;
  • На Бахмутському напрямку - Роздолівка, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Григорівка, Весела Долина, Одрадівка, Зайцеве, Нью-Йорк, Юр’ївка, Опитне, Веселе та Майорськ;
  • На Авдіївському напрямку - Авдіївка, Опитне, Первомайське і Мар’їнка;
  • На Новопавлівському напрямку - Времівка, Велика Новосілка, Нескучне, Шахтарське, Новомихайлівка, Золота Нива, Пречистівка, Вугледар, Павлівка, Костянтинівка;
  • На Запорізькому напрямку - Зелене Поле, Времівка, Ольгівське, Полтавка, Залізничне, Червоне, Гуляйпільське, Дорожнянка, Новоданилівка та Білогір’я.
  • На Південнобузькому напрямку - Миколаїв, Новогригорівка, Яковлівка, Партизанське, Квітневе, Киселівка, Шевченкове, Тернові Поди, Правдине, Любомирівка, Степова Долина, Таврійське, Мирне, Степове, Новоолександрівка, Первомайське, Кобзарці, Петрівка, Зарічне, Іванівка, Токареве, Ольгине та Широке.

Ворог продовжує вчиняти протиправні дії та розміщує особовий склад і військову техніку у дитячих садках (Верхній Рогачик), храмах московського патріархату (Червоний Маяк) в Херсонській області, а також використовує Святотроїцький храм у Малій Комишувасі Харківської області, як польовий шпиталь.

Українські захисники продовжують вести оборону, утримують визначені рубежі та не допускають просування противника вглиб території України.

Також ЗСУ успішно відбили спроби наступу ворога в районах Соледара, Зайцевого, шахти Бутівка та Спартака.

Нагадаємо, що мешканців окупованих російськими бойовиками українських населених пунктів, включно з Кримом, закликали готуватися до деокупації.

Читайте також

1