Українські військові зможуть отримувати 10-денні відпустки під час воєнного стану

Відповідний законопроєкт розглянули у парламенті
Українські військові зможуть отримувати 10-денні відпустки під час воєнного стану
ЗСУ, війна в Україні, українські військові / Фото: Pexels
4 Листопада 2022, 13:20
читать на русском

Верховна Рада прийняла за основу проєкт змін до закону "Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану.

Про це повідомив у Telegram депутата Ярослав Железняк.

Зокрема закон передбачає можливість надання військовослужбовцям під час дії воєнного стану відпустки із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більше 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Як зазначається у пояснювальній записці до проєкту закону, під час воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин тривалістю не більше ніж 10 календарних днів.

Водночас, на практиці існує набагато більше випадків, коли присутність військовослужбовця в сім'ї необхідна, і, навпаки, коли можливість побачити сім'ю, рідна важлива для військовослужбовця, особливо під час дії воєнного стану, ведення військових (бойових) дій, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада у першому читанні підтримала надання відпустки чоловікам-військовослужбовцям для догляду за дитиною. Мова йде про рівні умови для жінок та чоловіків у мирний час та у воєнний стан.

Читайте також

1