Українські захисники перейшли у контрнаступ - Генштаб

ЗСУ знищили кілька угруповань військ окупантів на тимчасово зайнятих територіях
Головне
Українські захисники перейшли у контрнаступ - Генштаб
Український військовий, Україна Фото: Генштаб ЗСУ
16 Березня 2022, 08:31
читать на русском

В Україні триває двадцять перша доба протистояння  російському воєнному вторгненню.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що українським військам вдалося "завдати нищівних ударів по угрупованнях військ окупантів на тимчасово зайнятих територіях України та, на окремих напрямках, перейти у контрнаступ".

За підсумками попередньої доби, шляхом дій протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України, було знищено три літаки (два з них Су-34). Крім того - збито один вертоліт, три БПЛА оперативно-тактичного рівня та дві крилаті ракети. Додаткова інформація зараз уточнюється, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що авіація Повітряних Сил продовжувала завдавати ракетно-бомбових ударів по наземних цілях. Було здійснено дев’ять авіанальотів на колони техніки та скупчення військ окупантів.

Противник продовжує зазнавати втрат та відступає на окремих напрямках. Основні зусилля окупантів зосереджуються на закріпленні та утриманні раніше зайнятих рубежів та районів оборони, - кажуть у Генштабі.

Однак російські війська продовжують завдавати ракетно-бомбові удари по інфраструктурі та густонаселених районах українських міст.

У ЗСУ повідомили, що за 20 днів війни наші воїни ліквідували десяток "рідкісних екземплярів" з вищого військового командування окупантів: черед них четверо генерал-майорів, троє полковників та троє підполковників.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Олексій Арестович вважає, що російські окупанти можуть завдавати українцям авіаударів до кінця війни через потужний запас крилатих ракет.

Читайте також

1