Українські захисники знищили 200-ту мотострілкову бригаду рф - Арестович

З 648 військових живими лишилося лише троє
Українські захисники знищили 200-ту мотострілкову бригаду рф - Арестович
Полонені російські солдати Фото: @ArmedForcesUkr
25 Березня 2022, 17:39
читать на русском

Українські ЗСУ знищили 200-ту окрему мотострілкову бригаду рф, яка брала участь у війні на території нашої країни.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович під час брифінгу.

За його словами, з 648 військовослужбовців особового складу, які воювали проти України, живими лишилося троє, двох з них поранено.

Батальйонно-тактична група 200-ї, невдала назва, окремої мотострілкової бригади, яка брала участь у "спеціальній воєнній операції" на території України, зазнавала значних втрат у живій силі: з 648 військовослужбовців, яких було відправлено для ведення бойових дій, загинуло 645. Залишилося лише троє, двоє з них поранені, - зазначив Арестович.

Він також розповів про російських солдатів, які відмовляються воювати. Як приклад, він розповів про те, що половина особового складу 7-ї десантно-штурмової гірської дивізії з Новоросійська написали рапорти про відмову від участі в бойових діях (передовий командний пункт цієї дивізії знаходиться на аеродромі в Чорнобаївці).

Також Арестович розповів про відмову особового складу з підрозділів росгвардії і поліції росії їхати в Україну. Зокрема, у Ростові-на-Дону 12 таких осіб зараз піддаються переслідуванню з боку російської влади.

Нагадаємо, російські бойовики у Мелітополі влаштували бунт та відмовилися виконувати накази керівників.

Читайте також

1