Українські хакери виклали у мережу дані 20 мільйонів клієнтів підсанкціонного російського "Альфа-банку"

У витоку містяться номери телефонів, карт та рахунків користувачів
Українські хакери виклали у мережу дані 20 мільйонів клієнтів підсанкціонного російського "Альфа-банку"
Хакер, кібератака (фото: Pexels)

Хакерське угруповання Kiborg виклало у відкритий доступ повну клієнтську базу "Альфа-Банку".Доступ до цих даних хакери отримали у жовтні 2023 року. Тоді Kiborg опублікували інформацію про 44 тисячі клієнтів.

Про це повідомляє KIBORG.

У базі даних, яку опублікували хакери, міститься інформація про ПІБ, дати народження, номери телефонів, карт та рахунків понад 24 мільйонів фізичних осіб — клієнтів "Альфа-Банку" та ще понад 13 мільйонів даних про юридичних осіб. "Важливі історії" перевірили випадковою вибіркою, що опубліковані відомості справді відносяться до реальних мешканців Росії.

Злитими в мережу даними можуть скористатися шахраї, проте банк не відповів на запитання, чи перевипускатимуть вони карти своїм клієнтам. Публічно "Альфа-Банк" заперечує факт злому.

Нагадаємо, KibOrg - проект журналістів та IT-фахівців, які об'єдналися під ім'ям легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі. Вони розслідують злочини росіян в Україні, викривають діяльність колаборантів та розвінчують російські фейки.

Читайте також

1