Хакери KibOrg та NLB зламали базу даних російського Альфа-Банку

Здобутою інформацією команда KibOrg планує поділитися із зацікавленими журналістами-розслідувачами
Хакери KibOrg та NLB зламали базу даних російського Альфа-Банку
Хакер, хакерська атака (фото: Pexels)
19 Жовтня 2023, 12:42
читать на русском

На Росії стався масштабний злам баз даних. Команда KibOrg у співпраці з хакерами NLB зламали базу даних російського Альфа-Банку.

Про це повідомляє сайт KIBORG.

Здобуто персональні дані понад 30 мільйонів клієнтів найбільшого приватного банку Росії. База даних містить інформацію про ПІБ, дату народження, номер рахунку та телефону клієнта, а також інші цікаві дані.

На підтвердження здобутої інформації хакери публікують дані російського олігарха Михайла Фрідмана, його сина — Олександра Ожельського, а також Артемія Лебедєва, реперів Тимура Юнусова (Тіматі) та Василя Вакуленко (Баста).

Активісти проєкту KibOrg також попросили їхнього друга Євгена Вольнова подзвонити підсанкційному власнику Альфа-Банку і довідатися, що той думає про злам. Однак, схоже, що Фрідману все одно на своїх клієнтів. Мабуть, так само все одно й на те, що станеться з грошима російських вкладників.

Здобутою інформацією команда KibOrg планує поділитися із зацікавленими журналістами-розслідувачами. Завантажити частину записів можна за посиланням.

Довідка: KibOrg — проєкт журналістів та IT-спеціалістів, які об’єднались під іменем легендарних кіборгів для боротьби з агресором в інформаційному просторі. Вони розслідують злочини росіян в Україні, викривають діяльність колаборантів і розвінчують російські фейки.

Читайте також

1