Українських полярників замело снігом в Антарктиді

У шоці не лише самі полярники, але й місцеві пінгвіни та тюлені
Українських полярників замело снігом в Антарктиді
Українська антарктична станція (Фото: Національний антарктичний науковий центр)
12 Листопада 2020, 01:02
читать на русском

Наприкінці антарктичної весни Український антарктичний науковий центр імені Вернадського замело снігом.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомили члени наукової експедиції.

Як повідомив керівник 25-ої української антарктичної експедиції Юрій Отруба, поблизу станції «Володимир Вернадський» висота снігового покриву становить 169 – 170 см, що є рекордом для цього року зимівки.

Тепер нашим полярникам додалося роботи, як відкопати шлях назовні.

Пінгвіни в шоці. Полярники в шоці, - зауважив член експедиції Євгеній Прокопчук. -  Снігу справді дуже багато, і полярники потрохи його намагаються розчистити. До речі, ви знали, що пінгвіни, щоб успішніше і швидше пересуватися по глибокому снігу і не провалюватися, не біжать по ньому, а ковзають на череві і швидкість вони розвивають від 3 до 6 км на годину!

Читайте також

Нагадаємо, раніше синоптики повідомили прогноз погоди на найближчий тиждень. Зокрема зазначалося, що суттєвих дощів в Україні найближчим часом не очікується. Крім того, по всій Україні, окрім західних областей, слід чекати перших заморозків, які здебільшого будуть у нічні години.

Крім того, повідомлялося, що у Києві у разі ожеледиці на низці вулиць та окремих їх ділянках обмежуватиметься рух транспорту. Зазначається, що обмеження діятимуть тільки під час ожеледиці в осінньо-зимовий період – із 1 листопада до 1 квітня.