Українській армії модернізували літак Міг-29

На літак встановлено нову авіоніку
Українській армії модернізували літак Міг-29
Винищувач Міг – 29 (фото: Міноборони)
7 Грудня 2020, 19:07
читать на русском
У бригаді  тактичної авіації повітряного командування "Центр" відремонтували літак Міг-29 та модернізували його.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Сьогодні 7 грудня, авіатори 40-ї бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" отримали модернізований винищувач МіГ- 29 МУ1, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в рамках виконання державного оборонного замовлення фахівцями держпідприємства "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод" проведено модернізацію систем та обладнання ресурсних показників літака. Зокрема, на літак встановлено нову авіоніку та капітально відремонтовані двигуни.

Читайте також

Нагадаємо, що Львівський державний авіаційно-ремонтний завод, що входить до складу ДК "Укроборонпром", передав військовим іще один модернізований винищувач МіГ-29МУ1.

Фахівці заводу виконали ремонтні роботи, продовжили ресурсні показники бойової машини, встановили обладнання та системи українських виробників в рамках модернізації (замість радянського виробництва), що покращило тактико-технічні характеристики основного бойового літака Повітряних Сил Збройних Сил України.

Кабінет міністрів України залучить 6 млн євро для модернізації систем ядерної безпеки держави. Це рішення було ухвалене на позачерговому засіданні уряду.

Ухвалений документ передбачає створення правових основ для підписання угоди у сфері ядерної безпеки з Єврокомісією. В такому разі 5,9 мільйона євро надасть Європейський Союз.

1