В Україні перевірять усі літаки виробництва ДП "Антонов" - ДБР

У ДБР відзвітували про розслідування авіакатастрофи військового літака АН-26
Важливо
В Україні перевірять усі літаки виробництва ДП "Антонов" - ДБР
Літак АН Фото: ДП “Антонов”
2 Жовтня 2020, 17:18
читать на русском

Державне бюро розслідувань продовжує звітувати про розслідування кримінального провадження за фактом авіакатастрофи військового літака АН-26 у Харківській області.

ДБР витребувано та отримано від ДП "Антонов" документи щодо виготовлення, доопрацювання та подовження призначеного строку служби літака АН-26, - йдеться у повідомленні Бюро.

Читайте також

Слідчими ДБР разом із військовими прокурорами вже проведено низку слідчих та процесуальних дій у справі. Зокрема:

  • за участю спеціалістів проведено огляд місця події із розподіленням на сектори. Під час огляду виявлено тіла загиблих, частини літака, які мають механічні пошкодження, тощо. На місці події в хвостовій частині літака виявлено бортовий самописець (чорну скриньку);
  • проведено огляди 26 тіл за участю судово-медичних експертів;
  • призначено 26 судово-медичних експертиз;
  • проведено виїмку документів у військовій частини А4104 щодо організації та проведення польотів, а також зразків палива;
    на території військової частини А4104, з метою експертного дослідження, вилучено зразки технічного мастила, яке використовується для змащування внутрішніх деталей двигуна, встановленого на літак АН-26.

Читайте також

Також, після авіакатастрофи Ан-26 на Харківщині, Державне бюро розслідувань ініціювало проведення перевірок усіх літаків виробництва ДП "Антонов", які перебувають на озброєнні у Збройних Силах України.

✈ 7 днів з початку розслідування авіакатастрофи військового літака АН-26 на ХарківщиніДержавне бюро розслідувань...

Gepostet von Державне бюро розслідувань am Freitag, 2. Oktober 2020

Нагадаємо, пізно ввечері 25 вересня військовий літак з групою курсантів на борту впав на трасі Харків-Чугуїв за 2 км від аеродрому. На борту було 27 людей (20 курсантів та 7 офіцерів). Один з двох курсантів, які вижили під час авіакатастрофи, помер у лікарні.

Пізніше з’явилося відео падіння літака.

Все що відомо про авіакатастрофу читайте в нашому матеріалі.

1