Український літак евакуював із Кабула ще 100 людей

Громадяни України з Афганістану прилетять до Києва
Український літак евакуював із Кабула ще 100 людей
Військовий літак Фото: Міноборони у Фейсбуці
23 Вересня 2021, 19:33
читать на русском

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про евакуацію з Афганістану ще 100 українських громадян.

Перемовини щодо чергової евакуаційної місії з Афганістану завершилися успіхом — літак прямує до України, - йдеться у повідомленні ГУР у Фейсбуці.

Зазначається, що протягом останніх декількох днів проводилися міжнародні перемовини щодо можливої евакуації українських громадян з Афганістану.

Протягом всього періоду українські дипломати з Міністерство закордонних справ України, представники ГУР МО України та Офіс президента України узгоджували можливість евакуації українських громадян та членів їхніх родин. Активну участь в перемовинах брали представники Ісламської Республіки Пакистан, Турецької Республіки, Держави Катар та Афганістану.

Сьогодні зранку перемовини завершилися успіхом і цивільний літак вилетів з території аеропорту міста Кабул. На борту літака знаходяться близько 100 громадян. Очікується, що літак з евакуйованими особами прибуде до Києва протягом 24 годин, - кажуть у розвідці.

Нагадаємо, раніше МЗС України заявило, що про евакуацію з Афганістану просили 159 українських громадян. Також повідомлялося, що 370 громадян Афганістану звернулися до Державної міграційної служби із заявою про визнання біженцями в Україні.

Читайте також

1