Український паралімпієць здобув золото та встановив світовий рекорд

Максим Крипак приніс Україні двадцяту золоту медаль Ігор у Токіо
Головне
Український паралімпієць здобув золото та встановив світовий рекорд
Максим Крипак Фото: https://www.facebook.com/NationalSportsCommitteeOfTheDisabledOfUkraine/
2 Вересня 2021, 13:04
читать на русском

Український плавець-паралімпієць здобув для збірної України двадцяту золоту медаль на Паралімпійських іграх-2020 у Токіо.

Як повідомляє Мінмолоді та спорту, спорстмен Максим Крипак переміг у змаганнях з плавання на дистанції 100 м на спині, та ще й зі світовим рекордом.

А чергову срібну нагороду отримала Мерешко Єлизавета - у плаванні на дистанції 400 м вільним стилем з рекордом Європи.

Ще одну бронзу отримав Олексій Денисюк - у кульовій стрільбі (малокаліберний пістолет, швидкісна стрільба).

Два золота Паралімпіади принесли Україні Марія Помазан - вона перемогла в секторі для штовхання ядра, та Владислав Загребельний  - він став паралімпійським чемпіоном у стрибках у довжину з результатом 6,59 метра, тим самим оновивши європейський рекорд і випередивши найближчого конкурента на 15 сантиметрів.

Нагадаємо, 24 серпня у Токіо відкрилися Паралімпійські ігри-2020, які триватимуть до 5 вересня. Україну в Токіо на Паралімпіаді представлять 143 атлети, які змагатимуться в 15 видах спорту, зокрема в плаванні виступить 40 спортсменів, у легкій атлетиці - 32 українці.

25 серпня, першу медаль Паралімпіади для України здобула фехтувальниця Євгенія Бреус.

Перше срібло Паралімпіади здобув спортсмен Антон Коль у змаганнях з плавання на спині на дистанції 100 метрів. Друге срібло дісталося Артему Маньку у фехтуванні на візках (шабля, категорія А).

Читайте також

1