Український супутник запустять в космос 13 січня

Запуск перенесла на три дні компанія SpaceX
Український супутник запустять в космос 13 січня
Супутник (Фото: pexels)
22 Грудня 2021, 09:17
читать на русском

Запуск українського супутника "Січ-2-30" запланований на 13 січня 2022 року. Апарат відправлять на орбіту в рамках місії Transporter 3.

Про це йдеться у дописі голови Державного космічного агентства України Володимира Тафтая в Facebook.

Супутник повністю готовий до запуску. Раніше він планувався 10 січня.

Вчора, 20 грудня, ДП КБ "Південне" і нідерландська компанія Isilaunch підписали протокол завершення інтеграції "Січ-2-30" з ракетою-носієм Falcon 9 компанії SpaceX. Разом з тим компанія SpaceX повідомила про перенесення запуску місії з 10 на 13 січня 2022 року, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 8 грудня літак з українським супутником "Січ-2-30" вилетів з аеропорту "Бориспіль".  12 грудня він прибув до фінального місця призначення - Міжнародного аеропорту Маямі. Після завершення митного оформлення його доставили до Космічного центру імені Кеннеді для проходження підготовки до запуску та його стикування із ракетою-носієм Falcon 9 компанії SpaceX.


Контекст. Україна планує запустити супутник для моніторингу геопросторових даних. За допомогою супутника планують проводити моніторинг надзвичайних ситуацій, здійснювати контроль агропромислового комплексу, дотримання правил надрокористування, екологічний моніторинг, виконання інфраструктурних проєктів, земле- та лісокористування в Україні.

Читайте також