Український захисник загинув на Донбасі через ворожі обстріли

Ще троє отримали осколкові поранення
Важливо
Український захисник загинув на Донбасі через ворожі обстріли
Війна на Донбасі, українські військові Фото: facebook.com/pressjfo.news
11 Вересня 2021, 13:22
читать на русском

Станом на ранок 11 вересня зафіксовано два порушення режиму припинення вогню російсько-окупаційними військами, у результаті чого загинув український воїн, ще троє військовослужбовців дістали осколкові поранення.

Про це повідомили в Штабі операції Об'єднаних сил.

В результаті ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав вогнепальне поранення несумісне з життям, ще троє військовослужбовців дістали осколкові поранення. Після надання першої медичної допомоги воїнів транспортували до лікувального закладу. Стан їхнього здоров’я середньої тяжкості, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що ворог застосував заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм у районі Новогнатівка. А поблизу Золотого-4 окупанти відкрили вогонь по позиціях українських захисників з ручних протитанкових гранатометів, підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

Також протягом минулої доби, 10 вересня, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано вісім порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Зокрема, в районі населеного пункту Попасна російські війська тричі вели вогонь по позиціях українських захисників із автоматичних станкових гранатометів та мінометів 120 калібру.

Окупанти обстріляли українські позиції біля Золотого-4 з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу Широкиного та Водяного російсько-окупаційні війська застосували гранатомети різних систем.

Також на Луганщині та Донеччині зафіксували проліт двох ворожих безпілотників типу "ОРЛАН-10" з перетином лінії розмежування.

На ворожі обстріли українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК, - йшлося в повідомленні.
Нагадаємо, 9 вересня в зоні ООС бойовики 12 разів порушили режим тиші та поранили двох українських військових.
1