Українським військовим збільшать компенсацію за піднайом житла

Для військовослужбовців, у яких троє та більше членів сім’ї, суми компенсації зростають втричі
Українським військовим збільшать компенсацію за піднайом житла
військові
12 Лютого 2024, 19:51
читать на русском

Щороку в Міністерстві оборони переглядають компенсацію на піднайом житла для військовослужбовців. Однак у 2023-му році суми не змінювались. У 2024 році збільшать виплату військовим за піднайом житла – про це 11 лютого повідомили у відомстві. Роз’яснення надали у ОК "Північ".

За окремим дорученням Міністра оборони, з 1 січня 2024 року встановлено такі розміри компенсації:

  • у Києві — 4560 гривень на місяць (+760 гривень, якщо порівняти з 2023 роком);
  • в обласних центрах — 3420 гривень (+570 гривень);
  • в інших населених пунктах — 2280 гривень (+380 гривень).

"Для військовослужбовців, у яких троє та більше членів сім’ї, суми компенсації зростають втричі", - повідомили в командуванні.

 Хто має право на отримання компенсації за піднайом житла

Офіцери, рядові, сержанти, які проходять військову службу за контрактом, за місцем проходження військової служби згідно з наказом командира військової частини. Компенсація не виплачується військовослужбовцям, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації.

В яких областях України військові можуть отримати іпотеку під 0%

Обласні адміністрації Закарпатської, Чернівецької і Одеської областей беруться сплачувати за військових, лікарів та вчителів відсотки за пільговим кредитом. Це колаборація допоможе полегшити фінансовий тягар в межах державної програми єОселя, яка працює в Україні з 1 жовтня 2022 року.

Місцеві адміністрації готові компенсувати відсоткові ставки за іпотекою й це робить позику безвідсотковою. Для цього влада домовляється із банками та стає учасником угоди. За даними Укргазбанку, як одного з учасників програми іпотеки, вони вже мають угоди з Закарпатською, Чернівецькою та Одеською державними адміністраціями про сплату коштів замість пільговиків. Наразі цей банк веде перемовини ще з двома адміністраціями - Дніпропетровською та Львівською, щоб вони взяли на себе частину фінансового тягаря.

Нагадаємо, в Україні вдовам загиблих військовослужбовця надається низка пільг. Одна з них – знижка 50% на комунальні платежі. Пільга на оплату за житло, комунальні послуги та паливо надається незалежно від виду житла або форми власності на нього.

Читайте також