Оплата комуналки: які пільги мають вдови військових

Пільга на оплату за житло, комунальні послуги та паливо надається незалежно від виду житла або форми власності на нього.
Оплата комуналки: які пільги мають вдови військових
комунальні послуги
2 Березня 2024, 16:44
читать на русском

Попри війну, українці повинні оплачувати комунальні послуги. Деякі категорії громадян мають право на пільги на оплату комуналки. Серед них і вдови загиблих військових.

Видання "На пенсії" розповіло, які пільги на комунальні послуги може отримати ця категорія громадян.

В Україні вдовам загиблих військовослужбовця надається низка пільг.

Одна з них – знижка 50% на комунальні платежі. Пільга надається на такі послуги:

  • з управління багатоквартирним будинком;
  • з постачання та розподілу природного газу, електричної та теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами;
  • на оплату абонентського обслуговування для споживачів за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг, а також витрат на управління багатоквартирним будинком, в якому створено об’єднання співвласників, житлово-будівельний (житловий) кооператив, і витрат на комунальні послуги в такому будинку;
  • на придбання твердого палива та скрапленого газу (за наявності у житловому приміщенні пічного опалення).

При розрахунку оплати за опалення та користування житлом площа, на яку надається знижка, становить 21 кв. м на кожну особу, яка постійно проживає в житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку, і додатково 10,5 кв. м на сім’ю.

У випадку, якщо вдова є непрацездатною та її сім’я складається лише з непрацездатних осіб, 50% знижка за користування газом для опалення житла надається на подвійний розмір нормативної опалювальної площі (42 кв. м на кожну особу, яка має право на знижку, і 21 кв. м на сім’ю).

Слід зазначити, що пільга надається без урахування середньомісячного доходу. Пільга на оплату за житло, комунальні послуги та паливо надається незалежно від виду житла або форми власності на нього.

Читайте також

1