Українського спецслужбовця засудили за перехід на бік терористів

Уродженця Донецька заочно засудили до 10 років тюрми
Українського спецслужбовця засудили за перехід на бік терористів
СБУ Фото: ssu.gov.ua/
12 Січня 2022, 08:02
читать на русском

Суд у Чернівцях виніс вирок колишньому співробітнику української спецслужби, який перейшов на бік терористів "ДНР".

Як повідомили в пресслужбі Служби безпеки України, уродженець Донецька у липні 2014 року добровільно приєднався до незаконного збройного формування "Макіївський міський відділ Міністерства державної безпеки ДНР". Він був колишнім співробітником Служби безпеки України. Мав спеціальну освіту, професійні навички, фізичну, військову та оперативну підготовку.

Чоловік здійснював підривну діяльність, спрямовану на протидію Збройним Силам України, СБУ та іншим формуванням, залученим до проведення антитерористичної операції й операції Об’єднаних сил на території Донецької області. Також терорист активно займався пошуком нових працівників так званої "МДБ ДНР" та вербуванням цивільного населення для збору інформації про учасників АТО й ООС, - кажуть в СБУ.

Засуджений також переслідував місцевих мешканців за нібито сприяння правоохоронним та іншим державним органам України.

Суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України, і призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, - йдеться у дописі.

Повідомляється, що наразі засуджений переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької області, його оголошено в розшук.

Нагадаємо, 10 січня співробітники СБУ викрили агента російської військової розвідки, який спланував серію терактів в Одеській області. Агентом виявився іноземець, який періодично приїжджав в Україну за завданням російських спецслужб. Його кураторами були представники російської військової розвідки, які діють з території невизнаної Придністровської молдавської республіки.

Читайте також

1