Україну продовжить засипати снігом: оголошено перший рівень погодної небезпеки

Мешканців країни чекають сніг, ожеледиця, поривчастий вітер, похолодання
Україну продовжить засипати снігом: оголошено перший рівень погодної небезпеки
Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост
28 Січня 2021, 14:58
читать на русском

Синоптики попереджають українців про погіршення погодних умов. За даними Укргідрометцентру, 29 січня в Україні, крім південного сходу, на дорогах спостерігатиметься ожеледиця. Через складні погодні умови оголошено перший рівень небезпечності.

На високогір'ї Івано-Франківської області, західної та центральної частин Закарпатської області очікується значна сніголавинна небезпека.

За прогнозом Наталки Діденко, сніг у п'ятницю очікується у північних, західних областях та на Вінниччині.

Найближчої ночі також циклон ще впливатиме на погоду центральної частини та Півдня, йтимуть сніг та мокрий сніг. А ось завтра вдень у південній частині України та в більшості центральних областей ситуація стабілізується, опади послабнуть та припиняться.

На Сході вдень опади - лише на Харківщині, аж ввечері мокрий сніг та дощ дійдуть до Луганської та Донецької областей. Температура повітря протягом дня коливатиметься від 3 градусів морозу до 2 тепла, на крайньому півдні +3+6 градусів. Проте вночі ще відчуватиметься похолодання, передбачається 2-9 градусів морозу, а в ніч на суботу, на 30-те січня, похолодання посилиться, - повідомила синоптиця.

У Києві завтра періодично сніжитиме, в другій половині дня сніг послабшає і припиниться. На дорогах ожеледиця.

Найближчої ночі вже в столиці морозець, -5-7 градусів, завтра вдень очікується 0-2 градуси морозу.

Нагадаємо, в Одесі внаслідок сильних снігопадів та поривів вітру постраждали 58 людей, з них сімох госпіталізували.  Зазначається, що двоє людей постраждали через падіння дерев.

1