Укрзалізниця отримає перші два вагони від Крюківського заводу до Дня Незалежності

Загалом очікується постачання 100 нових пасажирських вагонів
Укрзалізниця отримає перші два вагони від Крюківського заводу до Дня Незалежності
Локомотиви для УЗ Фото: https://www.facebook.com/Ukrzaliznytsia/
16 Серпня 2021, 10:04
читать на русском

"Укрзалізниця" отримає 100 нових пасажирських вагонів від Крюківського вагонобудівного заводу (Полтавська область). Перші два вагони мають надійти вже до 24 серпня.

Про це УЗ повідомляє на своєму сайті.

Зазначається, що партія вагонів закуповується за кошти держбюджету.

В.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін зазначив, що із закупівлі цієї партії вагонів в "Укрзалізниці" стартує велике будівництво вагонів.

Уже в наступному році ми маємо отримати від заводу всю партію вагонів. А цього року нам буде поставлено як мінімум 10 одиниць, — сказав він.

Камишін зазначив, що наразі всі сторони дотримуються домовленостей, зокрема, "Укрзалізниця" вже перерахувала заводу авансовий платіж.

Нагадаємо, вагони, які постачатиме КВБЗ, обладнані адаптивною системою кондиціонування, розетками USB, системою відеонагляду.

За договором КВБЗ має побудувати та поставити "Укрзалізниці" 51 купейний вагон, 12 вагонів СВ, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда.

Читайте також

1