В "Укрзалізниці" пасажири можуть обрати вагон з кондиціонером: як це зробити

Під час покупки квитка можна перевірити наявність кондиціонера у вагоні
В "Укрзалізниці" пасажири можуть обрати вагон з кондиціонером: як це зробити
Укрзалізниця, вагон поїзда (фото: УНІАН)
24 Червня 2021, 18:24
читать на русском

В "Укрзалізниці" повідомили, що пасажири можуть обрати вагон з кондиціонером, коли купують квиток.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Зазначається, що під час покупки квитка можна перевірити наявність кондиціонера у вагоні. Наразі майже половина вагонів компанії обладнана системами кондиціонування повітря. Крім того, в усіх нових та модернізованих вагонах встановлюються такі системи.

Так, у системі booking.uz.gov.ua вагони без кондиціонування мають відповідну позначку на сторінці вибору місця, поряд із типом вагона. Усі поїзди Інтерсіті+ обладнані кондиціонерами. Також пасажири можуть уточнити наявність кондиціонера, купуючи квиток у касі.

Тож у вагоні з кондиціонером температура має бути від +22 до +26 °C. На початку подорожі вона може бути більшою, адже кондиціонування вмикається після відправлення поїзда і потрібен час, близько 20 хвилин, на охолодження повітря у вагоні, - зазначили в УЗ.

Водночас у вагонах без кондиціонерів є система вентиляції, а також повинні відчинятися вікна (окрім аварійних виходів та найстаріших вагонів з дерев’яними рамами). В "Укрзалізниці" наголосили, що вентиляція також повинна працювати й при подачі поїзда на посадку — пасажир має право вимагати цього від провідника.

Якщо під час поїздки виникли проблеми або у вагоні підвищена температура, пасажири можуть звертатися до провідника або начальника поїзда. Вони повинні вжити всіх заходів для усунення неполадок, а при можливості пересадити пасажирів до інших вагонів.

За необхідності пасажири можуть звернутися до контактного центру за номером 0800 503 111 або написати на сторінку Укрзалізниці у Facebook.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" запускає новий потяг для жителів Мелітополя та не тільки, який курсуватиме з Кривого року до Генічеська.

"Укрзалізниця" відкрила сполучення Чернігова та Сум з Одесою. Обидва поїзди відправлятимуться ввечері з Сум о 19:34 та з Чернігова о 21:58 і прибуття до Одеси об 11:33.

Читайте також

1