Укрзалізниця подала до суду на Нацслужбу охорони здоров'я

Нацслужба заборгувала компанії 19 млн грн
Укрзалізниця подала до суду на Нацслужбу охорони здоров'я
Укрзалізниця Фото: Центр охорони здоров’я АТ “Укрзалізниця”
4 Червня 2021, 07:07
читать на русском

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" подала до суду на Національну службу охорони здоров'я України (НСЗУ) через заборгованість служби з виплат по COVID-пакету в розмірі 19 млн грн.

Про це повідомив Центр охорони здоров'я "Укрзалізниці" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на початок червня існує заборгованість у розмірі 19 млн гривень перед АТ "Укрзалізниця". Не були виплачені кошти за надані послуги лікарнями за березень, квітень, травень", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що через це працівники та медичний персонал залізничних лікарень не можуть отримати додаткову оплату, яка належить їм по праву.

Наголошується, що залізничні лікарні - єдині галузеві лікарні в країні, які почали прийом хворих на COVID-19.

АТ "Укрзалізниця" своїм коштом здійснила модернізацію відділень для прийому хворих, не отримавши ні копійки з ковідного фонду, - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що починаючи з листопада 2020 року в лікарнях УЗ пролікувалися 2 тис. 428 хворих на COVID-19.

Нагадаємо, у березні "Укрзалізниця" заявила про зрив 35 тендерів на закупівлю надважливих медичних засобів для лікування хворих на COVID-19 у відомчих лікарнях на суму 170 млн грн.

У квітні "Укрзалізниця" повідомила, що в рамках виконання зобов'язань щодо забезпечення заходів з боротьби з COVID-19 забезпечила у відомчих залізничних лікарнях понад 800 ліжок для лікування хворих на коронавірус.

Читайте також

1