Укрзалізниця відкрила дві дільниці на кордоні з Румунією - фото

Ці дільниці стануть третім та четвертим стиками на кордоні з Румунією
Укрзалізниця відкрила дві дільниці на кордоні з Румунією - фото
Залізнична колія в Карпатах, фото Укрзалізниця
28 Серпня 2022, 08:10
читать на русском

Укрзалізниця відкрила дві дільниці біля Румунії: Рахів — Берлебаш — держкордон та Тересва — держкордон.

Про це повідомив керівник УЗ Олександр Камишін у Telegram.

Рахів — Берлебаш — держкордон та Тересва — держкордон. Це 19,3 км та 1,1 км нової колії, які були збудовані нашими колійниками за рекордні 2 місяці. Ці дві дільниці у майбутньому стануть третім та четвертим стиками на кордоні з Румунією — нашому найбільш завантаженому напрямку. Їх відкриття дозволить відправляти на ньому додаткові 6 пар вантажних поїздів щодня. Це додаткові 3,5 млн тон вантажів на рік, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що ці дільниці відкривають перспективу для нових пасажирських напрямків — міжрегіонального сполучення між Ужгородом та Івано-Франківськом і Чернівцями, а також міжнародних маршрутів між українськими та румунськими містами, Зокрема, зі сторони Ужгорода, Івано-Франківська та Чернівців.

Проте це стане можливим тоді, коли Румунія відремонтує свою частину дільниці. Поки по дільниці ходитиме приміський дизель-поїзд №6441/6442 Коломия — Рахів — Коломия, маршрут якого вже продовжено до станції Ділове, на кордоні з Румунією.

Нагадаємо, Укрзалізниця у партнерстві з Mastercard оголосила про запуск власного мобільного застосунку для продажу квитків та інформування пасажирів.

Читайте також

1