Уночі бомбили аеропорти, газогони та евакуаційний потяг: ситуація на ранок 13 березня

Окупанти вперше скинули бомбу на Львівщину
Головне
Уночі бомбили аеропорти, газогони та евакуаційний потяг: ситуація на ранок 13 березня
Святогірську лавру обстріляли цієї ночі
13 Березня 2022, 10:18
читать на русском

У ніч 13 березня поблизу станції Брусин Донецької області після обстрілу уламками був уражений пасажирський потяг. На Прикарпатті знову обстріляли аеропорт, а на Луганщині - житлові будинки і газогони.

Так зокрема в ніч з 12 на 13 березня поблизу ст. Брусин у Донецькій області був уражений уламками під час обстрілу пасажирський потяг. Він прямував для здійснення евакуаційного рейсу до м. Лиман, щоб забрати мешканців Луганської та Донецької областей, які опинились у зоні запеклих бойових дій, повідомила Укрзалізниця.

Від завданих ушкоджень одна з провідниць цього потягу загинула, інша була поранена та доставлена до лікарні м. Слов'янськ, де наразі їй надається допомога.

Укрзалізниця зараз докладає всіх зусиль, щоб евакуювати поїзну бригаду ушкодженого поїзда та всіх пасажирів, зокрема близько 100 дітей, які очікували на порятунок на вокзалі в місті Лиман.

У Лисичанську Луганської області внаслідок обстрілів пошкоджено газовід та декілька будинків.

У Сєвєродонецьку полум’я охопило чотири будинки, у Попасній – п’ять, один із них зруйновано. У місті також перебито газовід. Кількість жертв уточнюється.

У Попасній Луганської області вирували пожежі після влучання найбільш імовірно фосфорних бомб. Про це в ефірі спецмарафону національних телеканалів повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко. На цей час уточнюється інформація про жертв та масштаб руйнувань.

Учора пізно ввечері ракетно-бомбова авіація російських збройних сил обстріляла Святогірську лавру на Донеччині. Найбільших пошкоджень зазнало приміщення, де знайшли прихисток біженці. Є поранені.

За попередньою інформацією, ранкові вибухи в Івано-Франківську були від удару по аеропорту.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків. Нині деталі ще встановлюються.

У Львівській обласній військовій адміністрації повідомляють, що окупанти випустили щонайменше вісім ракет по Міжнародному центру миротворчості та безпеки. Інформація щодо потерпілих встановлюється. Усі деталі обіцяють повідомити згодом.

Внаслідок обстрілу полігону у Яворові Львівській області 9 людей загинуло, 57 – травмовано.

13 березня збройні сили Російської Федерації завдали авіаудару по території державного підприємства "Зоря", яке розташоване у Миколаєві. За інформацією ДСНС, пошкоджено будівлю одного з цехів. Внаслідок авіаудару виникла пожежа готової продукції.

Читайте також

1