Уродженець Вінниччини керував кораблем рашистів, з якого запускали ракети по Україні

Зраднику повідомили про підозру у держзраді
Важливо
Уродженець Вінниччини керував кораблем рашистів, з якого запускали ракети по Україні
Командир корабля рф “Адмірал Макаров” Фото: dbr.gov.ua
14 Червня 2022, 17:48
читать на русском

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у державній зраді колишньому капітану військової частини, що дислокувалась в АР Крим, а нині командиру російського фрегата "Адмірал Макаров" Григорію Брєєву.

Як повідомили у ДБР, Брєєв у 2014 році він зрадив присязі та залишився у захопленій російськими окупантами частині, відмовившись передислоковуватися до Миколаївської області.

Вінничанин присягнув збройним силам рф та продовжив службу в російському чорноморському флоті. Дезертир повернувся в Україну у 2022 році з окупантами. Корабель під його командуванням здійснював запуски крилатих ракет по Миколаєву та Одесі, - йдеться у повідомленні.

Наразі слідчі ДБР зібрали достатньо доказів та повідомили колишньому українському військовому підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Довідково: Російським військовим кораблем "Адмірал Макаров" з 2016 року командує Григорій Брєєв. Він народився у смт Кірнасівка Тульчинського району Вінницької області.

Нагадаємо, у березні сили ЗСУ збили ворожий літак, який бомбив Харків. Його пілота вдалося взяти у полон. Полонений пілот – підполковник Гешток Максим Сергійович, заступник командира полку 47 авіагрупи, що дислокується у Воронежі. За його словами, наказ бомбардувати мирні українські міста віддавав російський генерал Олег Маковецький, який народився у Чугуєві Харківської області.

1