Уряд Чехії вирішив зупинити розробку власної вакцини

Чехія розробляла власну вакцину від травня 2020 року
Уряд Чехії вирішив зупинити розробку власної вакцини
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
4 Грудня 2020, 03:03
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я Чехії прийняло рішення зупинити роботу дослідної групи вірусологів та розробку власної вакцини від коронавірусу.

Про це повідомляє чеське інформаційне агентство.

Як база для розробок вакцини використовувався Національний інститут гематології та дифузії крові, а також Інститут клінічної та експериментальної медицини.

Читайте також

За даними агентства, одним з противників роботи над національною вакциною був колишній міністр охорони здоров'я Чехії Роман Примула. Він вважав, що дослідники не встигнуть швидко створити ефективну вакцину і поступляться іншим розробникам.

Зазначимо, про те, що Чехія розробляє власну вакцину від коронавірусу стало відомо в травні 2020 року.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін доручив розпочати масштабну вакцинацію від COVID-19 власного ж виробництва з наступного тижня. За його словами, в країні вироблено близько 2 млн доз вакцини від коронавірусу, і першими російську вакцину отримають медики та вчителі.

У Сполучених Штатах Америки планують до лютого 2021 року схвалити до використання три-чотири зразка вакцини проти COVID-19. Наразі на сертифікацію претендують чотири зразки вакцин. Серед перших може бути вакцина від Pfizer і BioNTech.