Уряд дозволив отримувати "пакунок малюка" грошима

Українці зможуть обирати: пакунок або гроші
Уряд дозволив отримувати "пакунок малюка" грошима
Малятко (фото: Pexels)
26 Листопада 2020, 05:05
читать на русском

Кабінет міністрів ухвалив постанову про надання при народженні дитини одноразової допомоги "пакунок малюка", в якій батькам дають право вибору - отримувати допомогу у грошовій чи натуральній формі.

Відповідне розпорядження було прийнято на засіданні уряду в середу, 25 листопада.

За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, постанова замінить паперову довідку про на народження дитини на цифрову.

Постановою буде замінено паперову довідку про народження дитини, яку видаватимуть пологові будинки, на систему обміну інформацією між установами охорони здоров'я і Мінсоцполітики, - сказала вона.

Читайте також

Згідно з пояснювальною запискою, метою прийняття акта є забезпечення надання одноразової допомоги "пакет малюка" і визначення механізмів його фінансування коштом, передбаченим у державному бюджеті, планування обсягу такої допомоги, а також отримання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка".

Зазначимо, що 30 вересня Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "Пакунок малюка" (№3006а)".

22 жовтня президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) підписав закон, який передбачає відновлення видачі "пакунків малюка" батькам після народження дитини.

1