Уряд готує законопроєкти про амністію учасників війни на Донбасі - Резніков

Однак, амністія не буде загальною
Уряд готує законопроєкти про амністію учасників війни на Донбасі - Резніков
Олексій Резніков (фото: Офіс президента)
21 Вересня 2020, 11:35
читать на русском

Віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков заявив, що український уряд зараз розробляє пакет законопроєктів про перехідний період, там будуть закони про перехідне правосуддя (амністію). Про це він розповів в ефірі "Україна 24".

Резніков зазначив, що під амністію не потраплять вбивці і зрадники, які вчинили військові злочини та геноцид проти людства.

"Їм краще дійсно бігти, тому що вони понесуть покарання повністю, не тільки у відповідності з українськими законами, але й до всіх міжнародних конвенцій", - уточнив він.

За словами віце-прем'єр-міністра, амністію весь застосовують у різних країнах світу.

"Ми вивчаємо 260 конфліктів на планеті Земля, які відбувалися. І кожен раз амністію офіційний уряд застосовує. Але звичайно вона не стосується військових злочинців, мародерів, психопатів і так далі", - повідомив віце-прем'єр.

Нагадаємо, раніше заступник голови української делегації в Тристоронньої контактної групи Вітольд Фокін заявив, що потрібно оголосити загальну амністію бойовикам на Донбасі.

"Треба почати по-справжньому розводити війська. Треба відводити важку техніку. А далі, не можна розраховувати на мир у віддаленій перспективі, якщо не оголосити загальну амністію", - розповів Фокін.

1