Уряд Норвегії звинуватив Росію у кібератаці на парламент: у серпні хакери вкрали персональні дані депутатів та працівників

Очільники МЗС і Міноборони Норвегії також заявили, що за кібератакою стоять саме державні структури Росії, але не уточнили, які саме
Уряд Норвегії звинуватив Росію у кібератаці на парламент: у серпні хакери вкрали персональні дані депутатів та працівників
Кібератака

Уряд Норвегії заявив, що наприкінці серпня російські хакери здійснили кібератаку на парламент країни, спрямовану проти низки депутатів.

Про це заявили міністерка закордонних справ Норвегії Іне Марі Еріксен Сорейде та міністр оборони Франк Бакке-Єнсен, повідомляє місцеве видання Aftenposten.

Норвезькі урядовці стверджують, що ці атаки здійснювалися за вказівкою влади РФ.

Про кібератаку на норвезький парламент стало відомо 24 серпня. Внаслідок атаки зловмисники отримали доступ до поштових скриньок, банківських рахунків, страхових номерів та інших персональних даних низки працівників парламенту. Постраждали й кілька депутатів.

Читайте також

Служби безпеки й розвідки тісно співпрацюють, аби врегулювати цей інцидент на національному рівні. На підставі інформації, що є в розпорядженні уряду, ми вважаємо, що за цією діяльністю стоїть Росія, — сказав Бакке-Єнсен.

Очільники МЗС і Міноборони Норвегії також заявили, що за кібератакою стоять саме державні структури Росії, але не уточнили, які саме.

Нагадаємо, 23 вересня сайт Нацполіції зазнав хакерської атаки. На сторінках кількох обласних управлінь розмістили фейкові повідомлення.

Фахівці з кібербезпеки з'ясували, що для цього зловмисники запустили шкідливе програмне забезпечення.

1