Уряд Нової Зеландії оголосив надзвичайну ситуацію

Через зміну клімату
Уряд Нової Зеландії оголосив надзвичайну ситуацію
Повінь у Новій Зеландії (фото: Twitter)
2 Грудня 2020, 10:35
читать на русском

В Новій Зеландії рішенням парламенту в середу оголошено надзвичайну ситуацію у зв'язку зі зміною клімату. Повені та пожежі впливають на добробут мешканців та промисловість.

Про це повідомляє британська газета Guardian.

У відповідній ініціативі парламенту йдеться про "руйнівний вплив мінливої й вкрай несприятливої погоди - повеней, підйому рівня світового океану і природних пожеж - на Нову Зеландію і добробут новозеландців, на основні види промисловості, доступ до водних ресурсів та громадської охорони здоров'я".

Таким чином, Нова Зеландія приєдналася до 32 інших країн, які офіційно визнали існування кризи в сфері клімату і також оголосили у себе надзвичайний стан.

Нагадаємо, 22 листопада у південних італійських провінціях Кротоне та Палермо через сильні зливи затопило дороги. Через сильні дощі у місті Мелісса підмило опори автомобільного мосту і він зруйнувався.

Повідомляється, що залізничне сполучення з аеропортом Палермо було затримано. На Ліпарських островах сім островів архіпелагу не мали зв’язку з материком через сильні пориви вітру.

А унаслідок потужного тайфуну "Вамко", що вирує на Філіппінах, загинуло щонайменше семеро осіб, ще 200 тис. жителів евакуйовано.

1