Уряд виділив 175 мільйонів на посилення охорони українського кордону

Важливо
Україна готується до різних сценаріїв
Важливо
24 Листопада, 19:00

Кабінет Міністрів України виділив 175 млн грн на посилення охорони українського кордону біля Білорусі.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Розуміючи непросту ситуацію на білорусько-польському кордоні, ми продовжуємо посилювати наші кордони. Не можна виключати, що міграційний дестабілізаційний проєкт може бути поширений на українсько-білоруський кордон. Маємо бути готові до будь-якого сценарію, тому виділяємо 175 млн грн для посилення охоронних заходів українського кордону, - сказав він.

За його словами, використання мігрантів як механізму гібридної агресії є верхом зухвальства та антигуманності. Подібній практиці не має бути місця у цивілізованому світі.


Нагадаємо, за останні кілька місяців прикордонники відзначають посилення міграційного тиску на польсько-білоруську ділянку державного кордону. Від 1 серпня цього року прикордонники вже зафіксували понад 30 тисяч спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. 8 листопада ситуація на кордоні загострилася, коли до території Польщі підійшли кілька сотень мігрантів з дітьми та почали штурмувати огородження з колючим дротом.

В МВС України заявили, що наразі спостерігається збільшення потоків мігрантів на прикордонних регіонах України та вважають, що цим самим сусідні країни намагаються влаштувати міграційну кризу в нашій країні.

Міністр внутрішніх справ повідомив, що 11 листопада Україна відправила на кордон з Білоруссю додатково 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських.

Читайте також