Уряд визначив, які протиепідемічні заходи діятимуть під час виборів

Зокрема, на вході до дільниць питатимуть про ознаки респіраторних захворювань та мірятимуть температуру
Уряд визначив, які протиепідемічні заходи діятимуть під час виборів
Вибори в Україні

Кабінет міністрів України затвердив порядок здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення місцевих виборів.

Про це повідомляє пресслужба уряду.

Згідно з документом, виборці мають перебувати на дільницях у масках. Усім людям, які заходять до приміщень для голосування та приміщень виборчих комісій, опитуватимуть щодо наявності симптомів респіраторних захворювань та проводитимуть температурний скринінг. На вході до приміщення виборчої комісії, приміщення для голосування повинні знаходитися антисептики для рук. Також мають бути обладнанні місця для централізованого збору та утилізації засобів індивідуального захисту.

Також у приміщеннях мають нанести розмітку для дотримання дистанції не менше 1 метра. Потоки виборців на вхід та на вихід мають бути розділені. Крім того, рекомендується у приміщенні одночасне перебування виборців з розрахунку не більше трьох осіб на один стіл для видачі бюлетенів.

Крім того, члени виборчої комісії повинні дотримуватись фізичного дистанціювання, сидіти на відстані не менше 1 метра один від одного, або застосовувати фізичні бар’єри, наприклад, прозорі екрани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді заявили, що місцеві вибори треба провести навіть у разі масштабної захворюваності на COVID-19

Нагадаємо, 10 вересня був останній день для того, щоб українці могли змінити місце голосування на місцевих виборах.

Як відомо, місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня.