Урядовці розкажуть депутатам про тарифи: у Раді запланована година питань до Кабміну

Члени КМУ прозвітують про стан ПЕК та його вплив на тарифну політику уряду
Урядовці розкажуть депутатам про тарифи: у Раді запланована година питань до Кабміну
Верховна Рада. сесійна зала (фото: Парламент UA)
18 Червня 2021, 10:01
читать на русском

Сьогодні, 18 червня, народні депутати зберуть на чергове пленарне засідання Верховної Ради.

Згідно з порядком денним, чергове засідання парламенту розпочнеться "годиною запитань до уряду" щодо стану та перспективи розвитку паливно-енергетичного комплексу України та його впливу на тарифну політику Кабміну. Також депутати заслухають звіт про виконання закону "Про Державний бюджет України на 2020 рік".

У другому читанні планується розглянути законопроєкти серед яких:

- Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (№3711-д);

- Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування (№ 2234);

- Про платіжні послуги (№4364);

- Про внесення змін до закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб (№ 4555).

Ряд законопроєктів заплановані до розгляду у першому читанні, зокрема:

- Про Уповноваженого з медичних питань, № 5475;

- Про внесення змін до розділу X "Прикінцеві і перехідні положення" закону України "Про публічні закупівлі" (щодо виключення можливості здійснення закупівель без використання електронної системи закупівель), № 3715.

Також планується включити до порядку денного і розглянути проєкти законів "Про внесення змін до деяких законів України щодо набуття акціонерним товариством "Державний ощадний банк України" статусу учасника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб", №5542 і 5542-1.

Окрім того, у порядку денному на цей день проєкти постанов про перейменування населених пунктів, зміну і встановлення їх меж.

Нагадаємо, 17 червня під час чергового засідання ВР депутати ухвалили 11 нормативно-правових актів, з них 4 закони, 6 законопроєктів та одну постанову.

Серед ухвалених законів:

  • стосовно процедури призначення і припинення повноважень членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення;
  • впорядкування майна державних та комунальних закладів освіти вищої освіти;
  • фінансування правосуддя;
  • забезпечення розширеного неонатального скринінгу.

Читайте також

1