Усе для фронту: у Києві вирішили відремонтувати їдальню одного з ТЦК за майже 14 мільйонів гривень

У Київському міському ТЦК та СП кажуть, що об’єкт не ремонтувався майже 50 років
Усе для фронту: у Києві вирішили відремонтувати їдальню одного з ТЦК за майже 14 мільйонів гривень
Їдальня
11 Грудня 2023, 14:44
читать на русском

У соціальних мережах обговорюють дії Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (КМТЦК та СП), який провів тендер на ремонт у Києві одного зі своїх приміщень на 13,8 млн. грн.

У тендерній документації зазначається, що ремонтні роботи планують завершити до березня 2024 року.

Дописувачі соцмереж розкритикували такі плани, мовляв, навіщо ремонтувати споруду ТЦК та СП за стільки мільйонів гривень, коли гроші потрібні зараз для військових на фронті.

"Недоцільне використання коштів під час дефіциту бойового спорядження на війні. Майте совість, ці гроші вкрай необхідні на передовій", - пишуть громадяни у звернені до Держаудитслужби України на сайті Prozorro.

У Київському міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки зазначають, що 1 грудня 2023 року вже уклали договір з відповідним суб’єктом господарювання про проведення капітального ремонту будівлі та приміщень їдальні КМТЦК та СП, яка розміщена в промзоні одного зі столичних районів.

"Їдальня має велику кількість технологічних і складських приміщень, а також приміщення для прийому їжі, де не проводився ремонт з часу її відкриття у 1976 році", - повідомили в КМТЦК та СП.

Там додають, що цього року посадовими особами відповідних органів військового управління, після проведення комісійного огляду, було визначено про необхідність термінового проведення капітального ремонту будівлі та приміщень їдальні для подальшої належної організації харчування особового складу.

Там додають, що на території об’єкта знаходиться підпорядкований КМТЦК та СП бойовий підрозділ, особовий склад якого складається з військовослужбовців, які прибули з зони бойових дій з пораненнями та мають статус "Обмежено придатні".

Читайте також