Уведена в обіг нова пам’ятна монета, присвячена ССО ЗСУ - фото

Ця монета продовжує серію "Збройні Сили України"
Уведена в обіг нова пам’ятна монета, присвячена ССО ЗСУ - фото
Монета ССО ЗСУ Фото: bank.gov.ua
22 Липня 2022, 12:51
читать на русском

У п'ятницю, 22 липня, Національний банк ввів в обіг нову пам’ятну монету спецвипуску "Сили спеціальних операцій Збройних Сил України".

Ця пам’ятна монета стала 14-ю в серії "Збройні Сили України". Номінал монети 10 грн, її виготовлено зі сплаву на основі цинку:

Монета ССО ЗСУ Фото: bank.gov.ua

Гаслом Сил спеціальних операцій ЗСУ, яким присвячена монета, є бойове гасло київського князя Святослава Хороброго: "Іду на ви!". У сучасних реаліях воно стало символом звитяги, мужності та шляхетності воїнів, готових боронити Батьківщину. - розповіли у Нацбанку.

В НБУ зазначають, що Сили спеціальних операцій 一 наймолодша та найсучасніша складова Збройних Сил України, кредо якої перевага якості над кількістю.

У конкурсі ескізів для монети взяли участь п’ять авторів. Перемогли ескізи авторів – Андрія Єрмоленка та Ольги Коваленко.

Зазначається, що дизайн монети було створено ще до початку війни, а карбувалася вона вже під звуки сирен повітряної тривоги.

На аверсі монети зображена емблема Сил спеціальних операцій ЗСУ, а на реверсі – символічна композиція: на тлі абрису образу Святослава Хороброго з мечем та щитом зображено бійця Сил спецоперацій ЗСУ.

Монета ССО ЗСУ Фото: bank.gov.ua

Монета ССО ЗСУ Фото: bank.gov.ua

Тираж монет 1 000 000 штук (у тому числі 500 000 штук – у 2022 році).

Нагадаємо, 11 липня Національний банк України ввів у обіг пам’ятні монети "В єдності – сила", які присвячені "всенародному єднанню" у боротьбі проти російського агресора.

1