Ужгородського воєнкома, який змушував солдат будувати свій маєток, відправили під арешт

Альтернативою арешту є внесення 805 тисяч гривень застави
Ужгородського воєнкома, який змушував солдат будувати свій маєток, відправили під арешт
ЗСУ, війна в Україні, українські військові / Фото: Pexels
7 Серпня 2023, 18:50
читать на русском

Личаківський суд Львова обрав запобіжний захід військкому із Закарпаття у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у 805 тисяч гривень. Його підозрюють у використовуванні солдатів для будівництва власного будинку.

Про це повідомляє "Суспільне".

"Після внесення застави підозрюваний звільняється з-під варти та зобов’язується перебувати у своєму населеному пункті, здати паспорти. У випадку невнесення застави строк тримання під вартою становитиме з 7 серпня до 2 жовтня", - йдеться у рішенні судді.

Нагадаємо, військовий комісар одного з районів на Закарпатті змушував солдатів будувати йому маєток. Правоохоронці оголосили йому про підозру.

"З початку березня цього року за наказом начальника одного з відділів Ужгородського районного територіального центру комплектування та підтримки солдати замість служби проводили будівельні роботи на його маєтку", - повідомили в у ДБР.

На місці будівництва, а також в помешканні та робочому кабінеті посадовця провели обшуки.

Під час обшуків у посадовця вилучили 3,5 тисячі доларів, атрибутику Росії (монети, документи про здобуття освіти у РФ), одяг з емблемами СРСР та РФ, посвідчення офіцера МО СРСР, а також значки, кокарди та георгіївські стрічки.

Читайте також

1