На Запоріжжі воєнком області організував схему збагачення для свого оточення та допомагав ховатися від суду кримінальним елементам

Воєнком влаштовував на роботу у ТЦК та СП представників місцевого криміналітету, щоб допомогти їм ухилитися від судового розгляду кримінальних справ по особливо тяжких злочинах
Головне
На Запоріжжі воєнком області організував схему збагачення для свого оточення та допомагав ховатися від суду кримінальним елементам
4 Серпня 2023, 19:41
читать на русском

Працівники ДБР затримали екскерівника Запорізького обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Наразі він очолює Донецький обласний ТЦК та СП.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

На посаді Запорізького ОТЦК та СП з липня по грудень 2022 року чоловік без законних підстав направив наближених підлеглих до бойової бригади ЗСУ нібито для виконання бойових завдань. Проте ці працівники військкомату перебували у зоні бойових дій за вільним графіком, як у відпустці. Вони не були призначені на посади у бойовому підрозділі, не брали участі у боях та безпідставно знаходилися у прифронтовій зоні.

Воєнком оформив документи щодо отримання цими військовослужбовцями довідок про безпосередню участь у бойових діях, завдяки яким їм безпідставно нарахували додаткові бойові доплати на загальну суму 981,3 тис. грн. Більш того, один із цих підлеглих надав документи для отримання 700 тис. грн грошової допомоги у зв’язку із втратою працездатності внаслідок участі в бойових діях.

Також керівник військкомату влаштовував на роботу у ТЦК та СП представників місцевого криміналітету, щоб допомогти їм ухилитися від судового розгляду кримінальних справ по особливо тяжких злочинах.

Також він допоміг "кримінальному авторитету" знятися з військового обліку для виїзду за кордон.

Працівники ДБР провели обшуки за місцями роботи та проживання керівника військкомату в Запоріжжі та в місті Мирноград Донецької області, під час яких знайдено докази протиправної діяльності та особисті фото підлеглих під час "несення служби".

Правоохоронці затримали підозрюваного.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки екскерівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова та членів його родини.

Читайте також

1