Били підлеглого і знімали на телефон: на Рівненщині заарештували обласного та районного воєнкомів (відео)

Обласний воєнком сам бив військовослужбовця, а районний - знімав це на телефон
Головне
Били підлеглого і знімали на телефон: на Рівненщині заарештували обласного та районного воєнкомів (відео)
Сергій Луцюк
27 Липня 2023, 18:47
читать на русском

Правоохоронці затримали керівників обласного та районного військкоматів у Рівненській області. Вони причетні до побиття підлеглого.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За даними слідства, полковник та підполковник дізналися, що водій стрілецької роти однієї з військових частин Рівненського районного військкомату планує доповісти про їхні порушення під час служби. За це вони вирішили побити чоловіка.

Обласний воєнком сам бив військовослужбовця, а районний - знімав це на телефон.

"Під час проведення "виховних заходів" в хід пішла бита. Посадовці також змушували потерпілого ставати навколішки та вимолювати пробачення", - повідомляє ДБР.

Слідчі 26 липня провели шість обшуків у фігурантів. Було виявлено та вилучено телефони, один з них належить потерпілому. Також за місцем проживання обласного воєнкома знайшли биту.

Крім того, у районного воєнкома виявили 8 пакетів із білою речовиною, яка може бути амфетаміном. Також знайшли знаряддя для вживання наркотиків. Чиновника затримали та оголосили підозру у незаконному зберіганні психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 ККУ). Йому загрожує до 10 років за ґратами з конфіскацією майна.

Головному воєнкому Рівненської області Сергію Луцюку, який побив бійця, вручили підозру у перевищенні службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 ККУ). Він може провести у в'язниці до 12 років.

Правоохоронці звернулися до суду щодо обрання запобіжних заходів та відсторонення від посад.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому начальнику Одеського обласного військкомату Євгену Борисову у вигляді тримання під вартою.

Читайте також

1