В Англії повністю скасували карантин і дозволили не користуватися масками

Водночас в країні зростає кількість хворих на коронавірус
В Англії повністю скасували карантин і дозволили не користуватися масками
Англія (Фото: pexels)
19 Липня 2021, 15:13
читать на русском

В Англії влада повністю скасувала усі карантинні обмеження, відтепер люди можуть ходити без масок, не потрібно обмежувати масові та культурні заходи та працювати дистанційно.

Про це повідомило ВВС.

В Англії зокрема скасували ліміти на кількість учасників весіль і похоронів, в пабах та ресторанах знову можна буде замовляти їжу і напої біля стійки, скасовані також вимоги щодо реєстрації відвідувачів закладів харчування.

Паралельно відкриваються нічні клуби, для проведення масових заходів організаторам більше не потрібні будуть сертифікати, а для офісних працівників більше не діє рекомендація щодо необхідності роботи з дому.

Закон більше не вимагає захищати обличчя масками, хоча уряд "очікує та рекомендує" носити маски в закритих приміщеннях та в умовах великих скупчень людей.

Інші частини країни - Шотландія, Уельс та Північна Ірландія запроваджують менші послаблення або планують скасувати обмеження пізніше.

Разом з тим прем'єр-міністр Борис Джонсон закликав населення бути обережним. Сам він разом з міністром охорони здоров'я пішли на самоізоляцію, а британські вчені попереджають, що кількість захворювань буде зростати.

У відео, опублікованому в Twitter в неділю, прем'єр-міністр заявив, що зараз "правильний момент" перейти до завершальної стадії дорожньої карти Британії щодо виходу з локдауну.

Якщо ми не зробимо цього зараз, нам слід запитати себе, чи зробимо ми це коли-небудь? - запитав він, додавши, що вірус восени та взимку матиме "перевагу холодної погоди".

Втім, зважаючи, що понад 68% дорослих у Великій Британії повністю вакциновані, вчені припускають, що госпіталізацій, важкого протікання захворювання та смертей від Covid-19 буде менше, ніж в попередні піки.

Найближчим часом Британія планує запровадити вакцинацію також для дітей від 12 до 17 років.

Нагадаємо, Велика Британія є однією з країн, де зафіксовані масові спалахи Дельта-штаму коронавірусу, більшість країн обмежуть поїздки своїх громадян до Британії.

Читайте також