В Австралії представили летючу швидку допомогу

Її паливо буде у вигляді водню
В Австралії представили летючу швидку допомогу
Літаюча швидка допомога (фото: AMSL Aero)
25 Листопада 2020, 11:43
читать на русском
В Австралії компанія AMSL Aero представила прототип автономного безпілотника Vertiia, який планують використовувати як карету швидкої допомоги.

Про це повідомляє New Atlas.

Запас ходу повітряного транспорту залежатиме від палива, який буде у вигляді водню (до 800 км без підзарядки) або електричного двигуна (до 255 км без підзарядки).

Максимальна швидкість летючої швидкої допомоги, яка була розроблена спільно з Університетом Сіднея й спеціалістами з сенсорної інтеграції з компанії Mission Systems, не перевищує 300 км за годину.

Загалом у Vertiia вбудовані вісім пропелерів, які дозволяють летючому апарату злітати й здійснювати посадку вертикально.

Читайте також

Зазначається, що з самого початку апарат буде керуватися пілотом, поки не отримає від місцевого регулятора дозвіл на автономне пересування у повітрі.

У компанії сподіваються, що вже у 2023 році Vertiia буде використовуватися як автономна "летюча швидка".

Нагадаємо, що влітку компанія SkyDrive провела в Японії випробування свого "літаючого автомобіля".

Невеликий літальний апарат схожий на гібрид мотоцикла і вертольота. Його випробування пройшли на майданчику Toyota Test Field, площа якого становить близько 10 тисяч квадратних метрів. Відзначається, що апарат під управлінням пілота піднявся в повітря і облетів майданчик чотири рази.

1