В Азовському морі медузи отруюють відпочивальників: як уберегтися

Особливо небезпечними є медузи для людей з ослабленим імунітетом
В Азовському морі медузи отруюють відпочивальників: як уберегтися
Медуза (Фото: Парламент.ua)
15 Серпня 2021, 01:21
читать на русском

Українці, які відпочивають на узбережжі Азовського моря у Запорізькій області, скаржаться на випадки інтоксикації організму і опіки від медуз.

Про це пише місцеве видання "РІА Мелітополь".

Особливо погано від нашестя медуз почуваються люди з ослабленим імунітетом.

Місцеві лікарі пояснюють, що більшість отруєнь в морі обумовлені контактом з кишковопорожнинними. У цій групі безхребетних з понад 9 тисяч видів приблизно 100 вважаються отруйними.

Аби отруїтися, не обов`язково доторкатися до тварини. Інтоксикацію може спровокувати навіть сам запах організмів, що розкладаються, якщо їх не прибирають з пляжу, і вони лежать на сонці, а людина вдихає ці пари.

Медики радять при опіках медуз промивати хворе місце морською водою. Також слід міняти купальні костюми після виходу з води на пляжі.

Нагадаємо, у курортній Кирилівці, що в Запорізькій області, знову нашестя медуз. На місцевих пляжах вже навіть спеціальні сітки не можуть допомогти.

Також на курорті у Кирилівці Запорізької області відвідувачі розважального закладу влаштували справжню секс-оргію за нагороду у вигляді пляшки горілки. Відпочивальники роздягалися догола та імітували секс.

Читайте також

1