В Білорусі виявили місцевий штам коронавірусу

Він менш агресивний
В Білорусі виявили місцевий штам коронавірусу
Вчені (фото: ВВС)
15 Травня 2021, 02:04
читать на русском
У Республіканському науково-практичному центрі епідеміології та мікробіології Білорусі виявили власний варіант коронавірусу місцевого походження.

Про це повідомляє SB.by.

Він менш агресивний у порівнянні з індійським. Поки що ми на попередній стадії поширення вірусу. Не виключено, що в нашій популяції теж може виникнути дуже ефективний вірус, який ухилятиметься від імунної відповіді. Звичайно, в країнах, де щільність населення вища, імовірність такої ситуації більша. Тому значна частина респіраторних інфекцій, які ефективно поширюються, приходить звідти, де величезне скупчення населення, тварин, птахів, які можуть між собою обмінюватися варіантами, - розповів завідувач лабораторії біобезпеки з колекцією патогенних мікроорганізмів Анатолій Красько.

За його словами, в Білорусі присутній британський штам коронавірусу, а також мутації патогена, які були завезені раніше.

Нагадаємо, що індійський штам коронавірусу агресивніший. Він виражений надважкої клінічною картиною, з ураженням не тільки органів дихання, але і шлунково-кишкового тракту і нирок.

1