В державному Ощадбанку новий голова правління

Строк повноважень очільника держбанку становить 5 років
Головне
В державному Ощадбанку новий голова правління
Сергій Наумов / Facebook
3 Листопада 2020, 13:40
читать на русском

Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний 2 листопада 2020 року завершив свою каденцію на посаді, а з 3 листопада банк очолює Сергій Наумов.

Про це повідомили Пишний та Наумов у Facebook.

Пишний зазначив, що 2413 днів тому, 26 березня 2014 року, він приступив до виконання обов’язків Голови правління Ощадного банку України.

2 листопада 2020 року його останній робочий день на посаді очільника Ощадбанку.

Він зазначив, що його каденція тривала 6 з половиною років, але наразі Пишний передає керівництво Сергію Наумову.

Усі необхідні процедури передбачені "Протоколом наступництва" завершені і новий керівник приступить до виконання обов’язків 3 го листопада, - написав ексочільник.

Пишний подякував усім за кожен день з цих 2413 днів.

Я вкотре переконався, що мені пощастило працювати з цими людьми, з моєю командою і очолювати банк під час таких випробувань. Я тепер точно знаю як виглядає, ким працює і яке прізвище має професійність, відповідальність і людяність, неймовірна працездатність та креативність. У мене найкраща команда в банківській системі. І ви маєте це знати. І марно закидати мені надмірний пафос цих слів – я так відчуваю, - додав він.

Читайте також

Наумов, своєю чергою, повідомив, що державний банк можна перетворити на установу, нічим не гіршу за іноземний банк, а навіть кращу. У випадку Ощаду суттєвий шлях модернізації та комерціалізації вже пройдено.

Він подякував Пишному за титанічні зусилля, адже за його керівництва колишня ощадкаса перетворилась на одного з лідерів банківської галузі, що успішно конкурує з "дочками" іноземних банків.

За словами Наумова, Ощадбанку необхідна приватизація. Необхідно, знайти іноземного івестора, який не лише принесе сучасні технології, але й зміцнить довіру до фінансового інституту.

Він також зазначив, що чи не вперше за історію Ощадбанку передавання влади в ньому відбувається без конфліктів, цивілізовано, як у провідних міжнародних компаніях.

Читайте також

Зазначимо, що у вересні Національний банк України погодив кандидатуру банкіра Сергія Наумова на посаду голови правління Ощадбанку, який переміг у конкурсі на цю посаду у червні 2020 року. Строк повноважень голови правління держбанку становить п’ять років.

1